Όμορφες οι μουντζούρες της ζωής!

Δεν ξέρω πόσο καλά θα μπορέσω να αποτυπώσω τις σκέψεις μου και πόσο κατανοητή θα γίνω,αναλύοντας (ή έστω προσπαθώντας)το πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε λάθη!
Ναι,πολύ καλά διαβάσατε,αυτό έγραψα!Να κάνουμε λάθη.
Τα λάθη μας είναι το σύνολο των προσπαθειών μας.Είναι το μέγεθος της ψυχικής μας δύναμης.Το λάθος δεν σε πάει πίσω.Το λάθος σε σπρώχνει μπροστά χωρίς πολλές φορές ούτε καν να το αντιληφθείς.
Κατ' εμέ υπάρχουν δύο κατηγορίες του λάθους.Ας πούμε ότι η πρώτη είναι το λάθος κατ' εξακολούθηση γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει διάθεση για να αποφευχθεί και η δεύτερη είναι μια ακόμη επανάληψή του μετά όμως από κόπο και προσπάθεια για διόρθωση.
Με απλή λογική λοιπόν,τα λάθη της δεύτερης κατηγορίας είναι αυτά που θέλουμε.Και τα θέλουμε γιατί στην πραγματικότητα είναι άκρως παραγωγικά και σε οδηγούν σε μια τελειοποίηση,είτε αυτό λέγεται προσωπική ανάπτυξη που συνεπάγεται και στην βελτίωση των σχέσεων σου,είτε εργασία και επίτευξη πιο γενικών στόχων στη ζωή σου.

Μέχρι εδώ,καλά;
Θέλω να πιστεύω πως,ναι!

Και μιας και αγαπώ πολύ να επιχειρηματολογώ με την χρήση παραδειγμάτων και παραλληλισμών,τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς(για όσους με γνωρίζουν) δεν θα μπορέσω να αντισταθώ στο εξής...

...Πρίν χρόνια,για κάποιους λίγα,για κάποιους πολλά,στο νηπιαγωγείο και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού (έλα εντάξει μην κάτσεις να τα μετρήσεις) η ζωγραφική δεν είχε κανόνες.Έπιανες τον μαρκαδόρο,την ξυλομπογιά (τι ωραίο να ήταν πάντα όλες ξυσμένες)είχες μπροστά σου ένα χαρτί και απλά ζωγράφιζες.Μπέρδευες χρώματα και υλικά.Δεν σε ένοιαζε αν ήταν 'λάθος' να βγείς απο τις προκαθορισμένες γραμμές του σχεδίου.Το έκανες και το απολάμβανες κιόλας!


Και το όμορφο κομμάτι αυτής της ανάμνησης είναι οτι στο τέλος καμάρωνες!

Και καλά έκανες,γιατί οι δημιουργίες σου, ήταν τέχνη.

Και η αληθινή τέχνη είναι όλα τα υλικά μαζί και δεν έχει κανόνες.

Δεν χρειάζεται να ακολουθείς πιστά μια γραμμή αν το χέρι σου θελήσει έτσι ξαφνικά να φτιάξει μια μουντζούρα!

Και οι μουντζούρες ανήκουν στην τέχνη αν θες να ξέρεις.

Κι αυτές είναι όμορφες!



Μάλιστα για πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες οι μουντζούρες ήταν η αρχή του ταξιδιού τους προς τον χώρο της Τέχνης!

Και θα κλείσω με τα λόγια του Νομπελίστα Φυσικού Albert Einstein που είχε πει οτι :'Όποιος δεν έκανε ποτέ λάθος,δεν έχει δοκιμάσει ποτέ κάτι καινούργιο'

Συμπέρασμα,τα όμορφα πράγματα,οι επιτυχίες,τα πραγματοποιημένα όνειρα,οι ασχολίες,τα χόμπι που θαυμάζεις σε άλλους,απο πίσω έχουν πολλά πολλά λάθη! Γι 'αυτό ακριβώς είναι και επιτυχημένοι!

Μην τα παρατάς μετά απο τα λάθη σου!
Μην βλέπεις τις μουντζούρες και τις συγκρίνεις με τις ευθείες γραμμές.
Έχουν μια ομορφιά αυτά τα λάθη.Αρκεί να μάθεις να την βλέπεις...






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις